Almedalens första unconference


I går körde jag och min vän Johan Lange en unconference om krishantering i Almedalen. Vi var ett tiotal deltagare som höll hus på Wisby Strand Congress & Event. Vi hade planerat att sitta i gräset, men en regnig dag fick oss att tänka om.

Så vitt vi vet är det den första unconference som någonsin hållits i Almedalen, i alla fall som officiellt arrangemang. När Johan och jag började prata om att göra något ihop var vi överens om att hitta ett nytt format för att engagera och involvera. Vi var överens om att låta deltagarna stå i centrum för erfarenhetsutbytet. Det föll sig då naturligt med unconference-formatet.

Deltagarna lyfte fram utmaningar, behov och problem som vi diskuterade tillsammans. Bland frågeställningarna som kom fanns mandatfrågor, roller, ansvar, sociala medier, transparens, ledarens roll, internpolitik, mediedramaturgi och utbildning av frontline-personal. Eftersom de flesta av deltagarna hade sett eller hanterat en kris på nära håll, blev resonemangen både intressanta och matnyttiga.

Johan och jag fick båda väldigt positiva kommentarer om arrangemanget, så nästa år kanske vi gör något liknande.

Lämna ett svar