Almedalsveckan 2012


Några av kollegorna på Hill+Knowlton Strategies är redan på plats i Visby. Jag ser fram emot onsdagen. 12.40 lyfter planet från Arlanda och jag gör debut i Almedalen.

Det finns mycket att se fram emot i Almedalen. Att träffa nya människor, seminarierna, partiledartalen, analyserna, minglet, bloggplats H12… och förstås mitt eget seminarium Krisretorik som jag håller tillsammans med Camilla Eriksson. Tanken med första delen av seminariet är att belysa senaste årets mest framträdande politiska kris och samtala kring denna ur ett kriskommunikativt och retoriskt perspektiv. Den kris vi valt att inrikta oss på är Socialdemokratin och Håkan Juholts. Jag kommer att identifiera och analysera vissa moment som sedan Camilla tittar närmare på ur en retorisk synvinkel. I andra delen av seminariet samtalar vi med Per Schlingmann (M) om politisk kommunikation. Vad är egentligen en politisk kris och på vilket sätt spelar mediadramaturgin sin roll?

Kom gärna förbi på fredagen 6 juli klockan 11 i spegelsalen på Clarion Hotel i Visby. Seminariet sänds live av Richard Gatarski på Westreamu.

Tipsa mig gärna om seminarium du tror att jag skulle vara intresserad av att gå på. Själv vill  jag passa på att tipsa dig som är intresserad av utbildning, nya pedagogiska redskap och Digital Agenda om ett annat seminarium Hill+Knowlton arrangerar: Nya pedagogiska redskap kortar vägen till inlärning. Varför är de inte självklara för alla i skolan? It- minister Anna-Karin Hatt och Socialdemokraternas skolpolitiska talesperson Ibrahim Bayland finns på plats för att diskutera utvecklingen.

Vi hörs och ses i Almedalen.

1 svar