Jeanette kommenterar – 1 juni 2012


”Livet är ingen handbok i pr”
Idag skriver Resumé om Sven Otto Littorin som äntligen bryter tystaden för att berätta vad som egentligen hände i samband med sexköpsanklagelserna och sin avgång som arbetsmarknadsminister.

Så som Sven Otto Littorin resonerar nu skulle han ha agerat för ett par år sedan. Han skulle givetvis ha konfronterat anklagelserna och trätt fram istället för att dra sig tillbaka och fly. Han säger att han ångrar hur han reagerade och att han självklart inte bör ha hanterat sin kris på egen hand. Det blir fel, för man kan inte se konsekvenserna av sitt eget handlande.

”Så rådde jag Assange – och han gjorde precis tvärtom”
Alltid lika intressant och välformulerat av Paul Ronge. Och spännande att lyfta fram perspektivet rättssäkerhet kontra PR. Det här är ju ett väldigt bra exempel där just det juridiska försvaret och PR-expertisen bör gå hand i hand för att få bästa möjliga resultat. Assange bör självfallet ha köpt Pauls PR-strategi och tagit sig hit frivilligt.

Var och en står för sina egna beslut och sina egna handlingar. Men som rådgivare kan jag själv känna besvikelse och frustration när jag vet att det kunde ha slutat bättre ”om bara”.

”Han blir ny vd för SJ”
Jag säger bara en sak: Det var på tiden.

Lämna ett svar