Jeanette kommenterar – 27 June 2011


 • playrapport.sePlay Rapport
  27 June 2011 – Volvo vill locka till sig Saab:s kompetenta ingenjörer. Hoppas att flera av Saab:s medarbetare tar tillfället i akt för att lämna den osäkra båten. Förr eller senare kommer krisföretaget att sjunka. Det går inte att undvika. Visserligen räknar Saab med att få in cirka 120 miljoner kronor tack vare en ny kinesisk beställning, men pengarna räcker inte för att rädda ett företag som varit i kris under en längre period. Lägg ner skiten!
 • www.dn.seKinesisk order till Saab – DN.SE
  27 June 2011 – Ännu en våg av osäkerhet som kan sluta i stor besvikelse.
 • www.dn.seSaab kan inte betala löner – DN.SE
  27 June 2011 – Att lönerna från krisföretaget Saab uteblir utan förvarning strider mot all vettig krishantering. Tvärtom bekräfter det ledningens brister. Det finns ingen chans att ledningen inte visste om de allvarliga problemen långt före midsommar. Men ändå kommer beskedet så sent. Vissa kanske hävdar att Saab försökte göra allt i sin makt — in i det sista — för att hjälpa sin personal, men det finns inga riktlinjer för kriskommunikation i världen som skulle rättfärdiga så sen information. Situationen har gått alldeles för långt och har sjunkit till en väldigt låg nivå. För mycket energi och resurser har tillägnats Saab för att man tycker sig tro på den svenska bilindutsrin. Men vilken vettig logik säger att man ska hålla ett olönsamt bolag vid liv på bekostnad av de anställda som för var dag som går får en allt svårare situation. Vid en tidigare konkurs hade flera idag redan skaffat arbete, istället för att vakna en midsommar utan lön.
 • svt.se – Experten: ”Måste vara beredd på konsekvenserna” – rapport | svt.se
  27 June 2011 – Det handlar om sunt förnuft. Troligen skulle inte rektorn ha satt upp samma bilder på intranätet eller hängt upp bilderna på anslagstavlan. Använd samma logik på Facebook. Kommunikationen på de sociala medierna har sina konsekvenser, precis som med all kommunikation. Vänner och bekanta reagerar.
 • www.nyheterna.seLeverantör i kris på grund av Saab – Nyheterna.se – Sveriges nyhetskanal på nätet – nyheterna.se
  27 June 2011 – Ännu en leverantör i kris. Saabs oförmåga att betala sina skulder drabbar den ena leverantören efter den andra, och denna situation lär fortsätta så länge Saab är vid liv. Lägg ner!
 • www.ulrikagood.comAs Good as it gets: BP Group ger oss ett skolexempel på hur man inte lever som man lär.
  27 June 2011 – Ett skolexempel är det minsta man kan säga. Att inte se sin del i situationen är både pinsamt och oprofessionellt.
1 svar