Jeanette kommenterar – 3 October 2011


 • resume.se – Resumé: Ledarna stoppar hela kampanjen
  3 October 2011 – Chefsorganisationen Ledarnas senaste kampanj ”Världens bästa cv” dras tillbaka. 8 miljoner går förlorade på grund av att Ledarna i kampanjen använt flera personers namn utan tillåtelse. Ledarna hamnade minst sagt i blåsväder när personerna vars namn användes upptäckte problemet. Ledarna förklarar det inträffade med att det har skett ett misstag i produktionen av kampanjen. Det här är en dålig förklaring när det ligger 8 miljoner bakom kampanjen. Vadå misstag? 69 namn kan inte hamna i en kampanj av misstag. Kalla det för dålig koll på juridiska frågor. Kalla det för en stor miss från reklambyråns sida. Kalla det för dålig granskning från Ledarnas sida. Men kalla det inte för ett misstag i produktionen.
 • www.resume.se – Resumé: 3:s Facebook-hjältar
  3 October 2011 – Den här typen av situation börjar bli mer regel än undantag för våra företag. Det blir därmed allt viktigare att gå igenom sina rutiner för att se huruvida en kriskommunikationsplan skulle hålla i blåsväder. Det blir också allt viktigare att se över sin kriskommunikationsplan för att försäkra sig om att krishantering via sociala medier finns inkluderat i arbetet.
 • www.ving.se – (title unknown)
  3 October 2011 – En bra hanterad situation. Efter negativa medieskriverier om Vings hotell i Egypten skriver Ving en förtroendeingivande beskrivning av läget. Här förklarar man bakgrunden till skriverierna och bemöter kritiken ingående. Man ber också om ursäkt för den uppkomna situationen och poängterar att gästerna på de omdiskuterade hotellen har fått kompensation för resan.
 • nilsholmlov.wordpress.comGodisföretaget som lyssnade « Nils Holmlöv
  3 October 2011 – Nils Holmlöv skriver ett bra inlägg kring Godisföretaget som lyssnade på konsumenternas negativa känslor. Efter att Fazers godis Kinapuffar kritiserats för rasism mot asiater, har Fazer bestämt sig för att dra tillbaka förpackningen till godiset. En konkret åtgärd som motverkar allmänhetens och medias eventuella påhopp.
Lämna ett svar