Jeanette kommenterar – 31 October 2011


  • www.resume.se – Resumé: ”Alla kan inte gilla allt”
    31 October 2011 – Johan Rheborg i blåsväder efter att ha dragit grova sexskämt om Kungen på TT:s 90-årsfest. Skämten var tydligen så osmakliga att Elisabeth Tarras Wahlberg lämnade festen. TT:s vd Jonas Eriksson säger: ”Om jag känt till vad han skulle säga hade jag aldrig anlitat honom.” Det här är förstås ett väldigt dåligt betyg för Rheborg som uppenbarligen inte hade reflekterat djupt nog kring hur framträdandet skulle mottas eller uppfattas av gästerna. Hur långt kan en komiker gå? Var går gränsen mellan komik och osmakliga uttalanden? Att flera blir illa berörda på en fest är i alla fall inte lyckat. Samtidigt är en komikers uppgift att säga sådant som andra inte vågar säga, och det bör TT ha förstått när de bestämde sig för att hyra in Rheborg.

  • www.krisinstitutet.se – Krisinstitutet » Veckans kris: Carl Bildt
    31 October 2011 – Hur kommer det sig att Carl Bildt alltid kommer undan? Hur kommer det sig att han till skillnad från andra politiker alltid står på sina ben utan att sågas om och om igen?Jag tror att förklaringen framför allt ligger i Carl Bildts personlighet. Det är inte många politiker som kan vara så kaxiga och yviga mot journalister som Carl Bildt. Det är inte många politiker som kan slingra sig undan frågor och få journalister att tystna. Det beror dels på hans enorma erfarenhet inom näringslivet och politiken, dels på att han alltid är konsekvent i sitt beteende. Det ligger i Carl Bildts image att inte släppa in andra.

  • www.dn.se – 500 måste lämna Saab – DN.SE
    31 October 2011 – Efter många om och men får Victor Muller fortsätta sin rekonstruktion av Saab. Den nya tilltänkta ägaren, Pang Da och Youngman, kan tänka sig satsa upp till 7,5 miljarder kronor. I rekonstruktionen ingår dock en sparplan på en miljard kronor. Detta innebär bland annat att 500 anställda måste lämna sina jobb. Arbetsstyrkan måste minska för att lyckas ta sig igenom den närmaste perioden. Efter all väntan kommer ändå ett besked som många fruktade.

1 svar