Kris och retorik i Almedalen


Igår bjöd jag och Hill+Knowlton Strategies till Almedalsmingel. Det blev en riktigt lyckad kväll med ca 80 gäster, rosévin, jordgubbar, livesändning från Westreamu, mingelintervjuer, kollegor som berättar om våra kommande aktiviteter i Almedalen och ett riktigt glatt humör.

Tack till er som kom eller följde minglet live!

Kriskommunikation, krishantering och retorik

Jag och Camilla Eriksson från Retorikiska berättade om vårt gemensamma seminarium om krisretorik som vi ska hålla den 6:e juli mellan 11 och 12 i spegelsalen på Clarion Hotel i Visby. Då ska vi diskutera det senaste årets politiska kriser från ett kriskommunikativt och retoriskt perspektiv. Fokus kommer att ligga på förbättringsmöjligheter.

För mig som arbetar med kriskommunikation är retorikens roll väldigt viktig. I en kris är det oerhört viktigt att du ta makten över formuleringsprivilegiet. Kriser uppstår ofta när ord och handling inte går ihop. Man agerar på ett sätt men formulerar sig på ett annat. Man uttrycker något som inte stämmer överens med hur det faktiskt fungerar eller med personens eller organisationens värderingar. Omvärlden upplever ett omotiverat gap och söker bekräftelse bland andra som möjligen känner likadant. Utan direkt hantering kan krisen gå hur långt som helst.

Följ gärna vår gemensamma blogg krisretorik.se. Redan nu kan du gå in på Facebook och gilla vår sida och anmäla dig till vårt Almedalsseminarium om krisretorik. Intresserade rekommenderas att börja följa hastaggen #krisretorik på twitter.

Per Schlingmann gäster Krisretorik

Under vårt Almedalsseminarium om krisretorik kommer vi att ha en samtalsgäst på plats. Vår samtalsgäst är en tung politisk strategisk kommunikatör med lång erfarenhet av regeringens kommunikationsarbete. Naturligtvis talar vi om Per Schlingmann.

Varmt välkomna!

1 svar