Kungen – en medial katastrof


Kungen säger ”fy fan” till en reporter på svt och prinsessan Madeleine rasar mot media efter Expressens smygbilder på bröllopsresan. Det är inte första gången Kungen står i rampljuset för usel mediehantering. Jag använder ofta Kungen som exempel i mina föreläsningar, och jag har skrivit om Kungens krishantering i mina böcker och här på bloggen.

En statschef som avslutar en intervju för att sen vända sig om och säga: ”Kan ni aldrig hålla er till sanningen någon gång. Fy fan”. Medierådgivaren Paul Ronge kallar Kungen för en medial katastrof och jag kan själv inte sammanfatta framträdandet bättre.

Äg krisen – sätt bilden.

Så brukar jag säga till mina kunder. Låt dig inte provoceras av journalisten. Agera aldrig i affekt. Och kritisera aldrig reportern för att göra ett dåligt jobb. Det resulterar bara i att du själv framstår i dåliga dagar. Det är oprofessionellt och fruktansvärt pinsamt.

”Det måste upp i respekt när man är statschef. Det är inte värdigt att agera så här.” Det säger Paul Ronge i Nyhetsmorgon lördag. Se hela analysen här. Den är klockren!

Prinsessan%20Madeleine%20reagerar%20starkt%20mot%20pressen

1 svar