Krisexperten Jeanette Fors-Andrée ny skribent


I december inledde jag och ledarskapssajten Motivation.se ett samarbete där jag ska vara expertskribent på området kriskommunikation, krishantering och förtroendekriser. På ledarskapssajten Motivation.se ges en rad olika expertråd om ledarskap och från olika perspektiv. Det känns väldigt kul att skriva på en etablerad plattform som når helt rätt målgrupp. Artiklarna jag skriver där bygger på mina böcker om kriskommunikation, krishantering och förtroendekriser. Jag ska både inspirera och ge konkreta tips och råd.

Läs mer om samarbetet i Motivation.se:s pressmeddelande här:

Krisexperten Jeanette Fors-Andrée ny skribent på Motivation.se

Jeanette Fors-Andrée, krisexpert på Livsmedelsföretagen och författare till tre böcker om kriskommunikation och krishantering, delar med sig av erfarenheter på området.

Kriskommunikationsexpert

Jeanette Fors-Andrée är en av landets främsta krishanterare och medierådgivare. Sedan 2013 är hon rådgivare för företag i livsmedelsindustrin som anställd på bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen. Hon har arbetat med förtroendekriser i 11 år med bakgrund som PR- och kriskonsult på global PR-byrå. Jeanette har också i sju år studerat förtroendekriser och kriskommunikation i svenskt näringsliv på akademisk nivå som forskare vid Uppsala universitet och beskrivs som Sveriges högst akademiskt skolade krishanterare och expert på kriskommunikation.

Jeanette har skrivit tre böcker på området, bland annat ”När drevet går” (medförfattare Paul Ronge) och ”Praktisk kriskommunikation”. På Motivation.se kommer hon att dela med sig av sina erfarenheter inom området. Läsarna får råd, tankar och kunskap kring hur effektiv kriskommunikation fungerar i dagens snabba och digitaliserade värld.

Så här säger Jeanette om sin medverkan på Motivation.se:

– Jag är väldigt glad över att skriva på ledarskapssajten Motivation.se. Det är helt rätt plattform för att nå ledare och chefer som möter svåra utmaningar i en tid då företagets förtroendekapital måste skyddas med väl genomtänkta strategier. Jag ser det ofta i mitt praktiska arbete: paniken och ångesten som tar plats i ledningsrummet när drevet går, rädslan för att göra fel, reptilhjärnan som gör att du inte kan tänka klart eller fatta hållbara beslut. Hur du mest av allt vill fly istället för att ta tag i det som måste hanteras. Krishantering är väldigt komplexa processer som få har praktisk erfarenhet av. Därför ser jag fram emot att skriva för läsarna på Motivation.se.

Frida Nilsson, redaktionschef, Motivation.se kommenterar:

– Det är ju först när krisen är ett faktum för en individ eller ett företag som kunskapsluckorna inom området blir riktigt kännbara. Kanske kan man inte alltid förbereda sig för allt, men att hålla medvetenheten färsk tror jag är en effektiv väg för att inte tappa bort sig i dagens höga kommunikationstempo när drevet drar igång. Därför är jag glad att vi på Motivation.se nu, genom Jeanette, får möjlighet att sprida kunskap inom krishantering och kommunikation regelbundet. Min förhoppning är att det kommer till stor nytta för våra läsare.

Här hittar du Jeanettes första artikel på Motivation.se:

Säg vad du gör – gör som du säger: Lev som du lär och bygg en sund företagskultur, så undviker du förtroendekrisen

För mer information, kontakta gärna:

Per Winblad, vd & Chefredaktör Motivation.se, Tfn: 070-756 58 74 eller e-post: per.winblad@motivation.se

Jeanette Fors-Andrée, Krisexpert, www.jeanettefors.se, Twitter: @jeanettefors, tfn: 0708-93 50 07, e-post: jeanette.forsandree@gmail.com

 

 

Lämna ett svar