Kriskommunikationsexpert


Jag är kriskommunikationsexpert. Jag har arbetat med förtroendekriser och kriskommunikation i 17 år och har en gedigen praktisk erfarenhet av komplexa kriser och mediala granskningar, bland annat från en unik position inom Svenskt Näringsliv där jag dagligen stöttade svenska bolag och ledningsgrupper med akut krishantering, medieträning och strategier för mediehantering. Som chef för kris- och mediehantering på branschorganisationen för livsmedelsindustrin lotsade jag dagligen organisationer genom förtroendekriser och förhindrade eller dämpade mediedrev. Dessförinnan har jag en bakgrund som PR- och kriskonsult på global PR-byrå.

Jag har också i sju år studerat förtroendekriser och kriskommunikation på akademisk nivå som forskare vid Uppsala universitet och beskrivs som Sveriges högst akademiskt skolade krishanterare och expert på kriskommunikation. Föreläsare, författare till tre böcker på området och intervjuas ofta i media som krisexpert.

Jag stöttar dagligen organisationer som riskerar att få sitt förtroende skadat, hamnar i blåsväder eller blir föremål för medial granskning. Vare sig det handlar om att försvara ett företags rykte och varumärke eller en VD:s anseende i media. Och vare sig det handlar om Uppdrag Granskning som knackar på din dörr, felsteg i verksamheten, en omfattande omorganisation eller en global återkallning. Jag jobbar nära ledningsgrupper. I ledningsgrupper. Där det händer. Som strategiskt eller operativt stöd till krisgrupper och talespersoner.

På den här bloggen skriver jag om krishantering och kriskommunikation och delar med mig av tips och erfarenheter på området. Välkommen!

Kriskommunikationsexpert

Lämna ett svar