Twitters VD tar ett steg tillbaka — ett tydligt tecken på styrka


Idag läste jag ett intressant inlägg om Twitters grundare Evan Williams som för någon månad sedan lämnade sin post som VD. Enligt Small Business and Small Business Information for the Entrepreneur, skulle anledningen till avhoppet vara Twitters explosionsartade utveckling.

Twitter har under den senaste tiden växt bortom grundarens kalkyler. Han känner att han inte längre har den ledarstil som krävs för att hålla företaget samman och fortsätta utvecklas. Evan Williams erkänner själv att han inte besitter de egenskaper som är nödvändiga att ha för att betraktas som framgångsrik ledare. Han är entreprenör, inte en naturlig chef.

Det här är förstås väldigt imponerande. Att våga ta ett steg tillbaka och lämna över bollen till en mer kompetent VD är inte tecken på rädsla — som många kanske tycker — utan tecken på styrka, mod, självkännedom och affektion till det han en gång skapade.

Istället för att begå det klassiska misstaget som många andra VD:n gör — att lämna sin post när trenden vänder negativt — väljer Evan Williams att ta ett steg tillbaka medan Twitter är på topp. Det ger bra signaler både internt och externt. Det kan stärka de värderingar som redan finns och förtydliga de mål som Twitter strävar mot.

Lämna ett svar