Carema Care startar krisbloggar


Förra veckan bloggade jag om vårdföretaget Carema Care som på väldigt kort tid lyckats vända den negativa mediebilden om vanvård av äldre och sjuka till sin fördel. Fokus har förskjutits från det enskilda företaget Carema Care, till ett bristande ansvar bland politiker och ett allmänt problem i svensk äldreomsorg. Det kan ligga många faktorer bakom den vändningen. Men jag tror att mycket beror på företagets krisbloggar där kritik och åtgärder diskuteras med öppenhet och transparens. Istället för att låta sig styras av mediegranskning, driver nu Carema Care själva diskussionerna på de bloggar som skapats som direkt reaktion på kritiken. Det här tycker jag är snyggt gjort!

Mitt tidigare inlägg där jag beskriver händelsen och krisbloggarna mer ingående finns här.

7 svar