Carema kriskommunicerar bra!


Enda sedan vårdföretaget Carema kritiserats hårt för vanvård i början på november har jag tyckt att företaget hanterat krisen ganska bra. Att döma av kommentarerna till mitt tidigare inlägg verkar min åsikt skapa starka reaktioner.

Jag ser ett företag som försöker ta ansvar. Jag ser ett företag som försöker förbättra och möta arga röster. I min bedömning försöker jag skilja på de faktorer som orsakat krisen från de åtgärder som vidtas för att hantera krisen.

När SVT Dokument Inifrån och DN började granska äldreboendet Koppargården skapade Carema två krisbloggar för att besvara frågor och vara delaktiga i diskussionen. När Caremas ägare nu kritiseras för avancerad skatteplanering för att slippa betala skatt i Sverge, tillkännager ägarbolagen Triton och KKR att man hädanefter kommer att betala skatt i Sverige:

– För att få till stånd en bra dialog kring kvalitet vill vi inte ha en diskussion om skatteupplägg. Även om det upplägg vi haft följer svensk lag har vi kommit fram till att det inte är lämpligt.

3 svar